Hot temaer lukke

Therese Johaug revansjerte seg og vant duellen mot Frida Karlsson i Ruka

Therese Johaug kom seirende ut av stjerneduellen mot Frida Karlsson under søndagens 10 kilometer jaktstart i Ruka. Heidi Weng tok tredjeplassen.

Det var Johaugs 78. verdenscupseier. I mål var hun 7,8 sekunder foran Karlsson. Heidi Weng gikk seg opp og sørget for at det ble to norske på pallen av de to norske løperne som stilte til start.

Halvveis ute i rennet var forspranget til Karlsson på 13,7 sekunder tatt inn for Johaug. Etter hvert opparbeidet skøytet hun seg opp og skaffet en luke ned til den svenske stjernen og vant kontrollert i sprengkulden i Ruka.

Johaug måtte gi tapt for Karlsson lørdag. Det var Johaugs første 10 kilometer klassisk i verdenscupen på seks år uten å vinne.

Lotta Udnes Weng, Ragnhild Haga og Anna Svendsen meldte pass på grunn av kulden i Ruka.

God start for Karlsson

Tidlig søndag morgen var det rundt 20 minusgrader på stadion. Grensen for å starte et verdenscuplangrenn over 10- og 15 kilometer er nettopp 20 minusgrader

Karlsson hadde store problemer med kulden lørdag, men valgte likevel å gå søndagens renn og jakte på sin tredje verdenscupseier. Og det begynte bra for svensken.

Ved første passering på 1,1 kilometer hadde Karlsson økt ledelsen med nesten to sekunder ned til Johaug.

Hold deg oppdatert på sport! Meld deg på Dagsavisen-sportens nyhetsbrev her

Weng imponerte

Etter den første runden (2,5 kilometer) hadde Johaug gått seg noe opp og sørget for at forspranget var som før start på 13,5 sekunder. En tredel ut i løpet var differansen på under 10 sekunder, og halvveis var det dødt løp. Bak hadde samtidig Weng kjørt seg opp og kjempet om tredjeplassen.

Etter 6 kilometer forsøkte Johaug seg, men klarte ikke å riste av svensken. Ledelsen ble etter hvert 5 sekunder for Johaug, men Karlsson ga ikke opp. Likevel ble det for langt opp for 22-åringen.

Weng vant duellen mot Krista Pärmäkoski, Rosie Brennan, Ebba Andersson, og Katharina Hennig og tok tredjeplassen.